2021. március 30., kedd

Satyricon - Petronius Arbiter, Titus - Jelenlegi ára: 600 Ft

Satyricon - Petronius Arbiter, Titus
A Satyricon - amelyből Fellini nagysikerű filmet készített - az antik prózairodalom legértékesebb művei közé tartozik.
Az író, aki eleinte Néró bizalmasa, s akinek szava és ítélete ízlés dolgában a véres kezű zsarnok számára is parancs volt, a Piso - összeesküvésben való részvétele miatt öngyilkosságra kényszerült. Petronius alakja ugyanakkor az irodalomban is bevonult, hiszen ő Sienkiewicz Quo vadis? című regényének egyik főszereplője.
Egyesek úgy vélik hogy Satyricon hatalmas erkölcsrajznak készült: Petronius egy sokat látott, sokat élt ember éleslátásával bemutatja és kifigurázza a római társadalom valamennyi rétegét és azok hibáit. Ebben az ábrázolási mód szerves tartozéka a szellemes stílus, és a vaskos pikantéria. Az ókori ember másképpen gondolkodott a szerelemről, egyáltalán a test dolgairól, s a gyönyörhajhászás az élet legjellegzetesebb mozzanatai közé tartozott, így a könyvben természetszerűleg sűrűsödnek az efféle stíluselemek.
Ennek ellenére a Satyricon egésze bámulatosan hű és gazdag tükre egy ellentmondásos fojtott levegőjű kornak.
Fordítók: Horváth István Károly
Illusztrátorok: Würtz Ádám
Borító tervezők: Haiman György
Kiadó: Magyar Helikon
Kiadás éve: 1963
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Gyomai Kner Nyomda
Nyomtatott példányszám: __label. quantity
Kötés típusa:: egészvászon
Terjedelem: 250 oldal
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Súly: 0. 40kg
Állapot: Jó
Megjegyzés: Táblái kopottasak, előzéklap felső sarkán tulajdonosi bejegyzés található.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**96362586**)]

Jelenlegi ára: 600 Ft
Az aukció vége: 2021-03-31 05:53 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése